Pesto? Tiramisu? Caprese? Czy to nazwy gatunków muzycznych, czy też może…potraw? Przed nami druga już odsłona warsztatów kulinarnych pod skrzydłami Filharmonii w Szczecinie. Pierwsza z nich skupiona była wokół zasad panujących przy stole – tym razem tematem warsztatów będą… smaki Włoch.
Bądź zawsze na bieżąco. Zapisz się do newslettera.
Paweł Loroch, znany dziennikarz i ekspert kulinarny, wcieli się na tę okoliczność w postać samego Gioacchino Rossiniego i wprowadzi uczestników warsztatów w świat włoskich potraw i deserów.
Warsztaty odbędą się w znajdującej się w holu Filharmonii kawiarni Pauza w poniedziałek, 8 lutego o godz. 12.30. Wziąć w nich udział mogą dzieci w wieku 8-13 lat. Bilety na warsztaty w cenie 15 zł do nabycia w kasie Filharmonii od środy, 27 stycznia od godz. 13.